Athene Griekenland

stedentrip naar athene

Athene is de hoofdstad van Griekenland, het is een goede keus voor zowel een zomervakantie als een stedentrip. Bekijk deze prachtige stad van dichtbij en zie waar Socrates en Aristoteles tot grote ontdekking kwamen. Wandel door het oude gedeelte van de stad of ga lekker winkelen in het moderne gedeelte. Athene is verreweg de oudste stad van ons continent en kent vele goden en godinnen die de stad bewaken. De Gouden Eeuw heeft veel schatten nagelaten aan dit Zuid-Europese land.

de stad Athene

In Athene zijn vele overblijfselen van wonderbaarlijk mooie tempels en meerdere antieke bouwwerken te vinden. Loop in voetsporen van wijsheren, uitvinders en andere grote namen die in Athene tot hun hoogtepunt kwamen. Maar Athene is niet alleen oude gebouwen en historie, het is nog veel meer dan dat. Meng je in het echte Griekse leven en loop de de wijk 'Plaka', dit is een zeer levendige buurt met leuke kleine boetiekjes en genoeg plaatsen waar je heerlijk kan gaan eten.
Plaka staat bekend om de prachtige straten, smalle stegen en de mooiste gebouwen. Voor de thuisblijvers wil je natuurlijk een écht Grieks cadeau meenemen, die kan je hier krijgen. Als je even genoeg gewinkeld hebt en zin hebt in een drankje, neem dan plaats aan één van de vele terrassen. Hier kan je tegen een betaalbare prijs genieten van de authentieke Griekse gerechten.

Zon, zee en strand

Athene ligt aan de kust, er zijn dus genoeg mogelijkheden om even lekker uit te rusten aan het strand. Langs de kust staan ook vele terrassen en restaurants waar je kan genieten van een hapje en een drankje, maar er is nog veel meer dan dat. Je kan natuurlijk een avond goed beginnen in één van de kleine cafés of kies voor één van de bekendere clubs, maar je kan ook feesten op het zand. Zeker in de zomer gaan alle remmen los in Athene, dan openen de clubs die gevestigd zijn op het strand. Dit is de ultieme wijze om uw vakantie of Jongerenvakantie vol te benutten en helemaal los te gaan tot in de vroege uren. 

Snel en betrouwbaar geregeld

Aan de bekende winkelstraat 'Ermou' zitten vele hotels gevestigd, het gaat  in dit geval vooral om veel drie sterren hotels. Deze zijn betaalbaar en prima voor een budget vakantie! Ook in de wijk 'Plaka' zijn drie sterren hotels te vinden, misschien wel één van de meest sfeervolle wijken in de stad. Maar er zijn ook genoeg vier en vijf sterren hotels te vinden in Athene, hier betaal je natuurlijk wel wat meer voor. Maar je krijgt er luxe en genot voor terug, het is een afweging die je moet maken. Ga voor de beste prijs naar één van de hotel vergelijkingssites, dit is in veel gevallen goedkoper dan wanneer je bij een hotel zelf boekt.

Vliegen naar Athene


Vliegen naar Athene vanuit Nederland is mogelijk, dagelijks vertrekken er vluchten vanuit Amsterdam en Eindhoven. Ook in dit geval, bekijk voordat je een vliegticket boekt eerst op de bekende boekingssites. Ver van te voren een vliegticket kopen kan veel voordeliger uitpakken!

Bent u op zoek naar meer gerelateerde links over uw favoriete vakantie bestellingen? klik hier